Életmód

5 dolog, amit csak az introvertált emberek érthetnek meg

Lehet, hogy már tudod magadról, de az is lehet, hogy az alábbi pár percben tudatosul majd benned, hogy az emberek introvertált csoportjába tartozol. Olvass tovább, és kiderül!

 Nem vagyok híve az emberek “bedobozolásának”, de az introvertált (befelé forduló) és az extrovertált (kifelé forduló) kategóriák szerinti felosztást meglehetősen találónak tartom. Persze lehet valaki egyszerre mindkettő, vagy bizonyos helyzetekben az egyik, máskor a másik típus, alapvetően mégis meg lehet állapítani a személyiségünkről, hogy melyikhez húz inkább. Most azt vesszük sorra, melyek azok a vonások, amik az introvertált típusokat jellemzik.

7 dolog, amit csak az introvertált emberek érthetnek meg

1. Az introvertáltak sokat vannak egyedül, de ritkán magányosak

Vannak, akik az introvertált szót az antiszociálisnak feleltetik meg – tévesen. Igaz, hogy az introvertáltak viszonylag sok időt töltenek egyedül, de ezt önszántukból teszik. Számukra ugyanis ez a feltöltődés ideje.

2. Az introvertáltak előbb gondolkodnak, aztán beszélnek

Szintén téves megállapítás, hogy az introvertáltak csöndes, félénk, visszahúzódó emberek. Mindössze kétszer is átgondolják a mondandójukat és csak akkor szólalnak meg, ha valóban fontosnak érzik.

3. Az introvertáltak túlgondolják a dolgokat

A baj akkor van, mikor nemcsak kétszer, hanem ötször vagy hatszor is lefuttatnak egy gondolatmenetet, mielőtt cselekednének. Így ugyanis összezavarodnak, és fontos lehetőségeket szalasztanak el.

4. Az introvertáltak hűségesek

Akit megszeretnek, ahhoz az introvertáltak egy életen át képesek hűségesek maradni. Ha valós, értékes emberi kapcsolatot alakítanak ki, azt nem veszik természetesnek – valódi csodának tartják, ezért nem is eresztik egykönnyen.

5. Az introvertáltakat meg tudja terhelni a kapcsolatteremtés

A hangsúly a feltételes módon van: a befelé forduló embereknek bizonyos esetekben kifejezetten fárasztó interakciót létesíteniük másokkal. Egy bájcsevej vagy egy felszínes beszélgetés képes teljesen leszívni az energiáikat. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top