Életmód

4 ok, ami miatt a sírás mentálisan csak erősebbé tesz

Hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy a sírás a gyengeség jele, pedig lehetséges, hogy épp ellenkezőleg: mentálisan erősebbé tesz.

1. Másoknak is segíthetsz vele

Ha mások előtt elpityeredsz, azzal bebizonyítod, hogy a sírás nem szégyen, egyúttal pedig felfeded sebezhető, legbelsőbb éned. Ettől jobban kötődsz majd az emberekhez, akik sokkal komfortosabban érzik majd magukat melletted, és segíthetsz nekik is, hogy a jövőben ők is bátrabban kifejezhessék érzéseiket.

2. Jót tesz az egészségednek

Egy jó, kiadós sírás a testednek és a lelkednek is felszabadító lehet, ráadásul ennek tudományos bizonyítéka is van. A sírás felszabadít bizonyos jótékony hormonokat, ezzel egy időben pedig csökkenti a stressz-szinted, amitől tényleg jobban érzed magad utána.

4 ok, ami miatt a sírás csak mentálisan erősebbé tesz

3. Segít leküzdeni az érzelmi stresszt

A sírás voltaképpen a legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy felszabaduljunk a ránk nehezedő érzelmi stressz alól. Talán úgy érzed, minden eltörött benned, de ez sokkal jobb, mintha nem engednél érzéseidnek, és megpróbálnád visszatartani a könnyeidet.

 4. Megszabadulsz a rossz érzésektől

Ahogy peregnek a könnyek, tényleg fokozatosan párolog el belőled a sírást kiváltó rossz érzés, és a végére sokkal könnyebbnek, felszabadultabbnak érzed majd magad. Ha vége a zokogásnak, rájössz majd, hogy az életedet megnehezítő rossz dolgokból van kiút, és meglátod azt, ami igazán fontos.

HigherPerspective

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top