nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Visszaszoktunk a vasárnapi vásárlásra

Visszaszoktunk a vasárnapi vásárlásra

A vasárnapi boltzár eltörlése után négy hónap kellett ahhoz, hogy visszaálljanak a korábbi vásárlói szokások.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Négy hónap kellett a nagyobb üzletláncoknak ahhoz, hogy a vasárnapi kötelező zárva tartás eltörlése után kiheverjék a korábbi intézkedést. A vasárnapi forgalom mostanra érte el a másfél évvel ezelőtti szintet – írja a Magyar Nemzet.

A Spar közlése szerint az összes forgalom átlagosan 9 százaléka jutott vasárnapra. A lapnak más áruházláncoknál is hasonló folyamatokról számoltak be, de pontos adatokat üzleti titokra hivatkozva nem árultak el.

Visszaszoktunk a vasárnapi vásárlásra

A lap szerint az egyik legnagyobb vitát továbbra is a vasárnapi pótlék kérdése és a plusz pihenőnapok ügye jelenti, amely 80-100 ezer embert érint a kereskedelem mintegy 500 ezer alkalmazottjából. A pótlék esetében sokan kifogásolják, hogy a kormány a korábbi 100 helyett 50 százalékos vasárnapi pótlékot írt a munka törvénykönyvébe, valamint kettőre emelné az egy hónapban kiadható vasárnapi pihenőnapok számát – írták.

A kérdésekről legkorábban az ősszel tárgyalhat a kormány az érdekvédelmi szervezetekkel, az esetleges változások csak 2017. január eleje után képzelhetők el.

Megosztás Facebookon