Életmód

5 nullkalóriás zöldség, amiből lelkiismeret-furdalás nélkül ehetsz

Igaz, hogy a sikeres fogyókúra titka a mértékletesség, de szerencsére vannak olyan ételek, amikből többet is megengedhetsz magadnak.

Ezek a zöldségek lehetnek a diétád megmentői! Isteni finomak, ezért nehéz róluk elhinni, hogy szuperalacsony a kalóriatartalmuk – pedig ez nem túl szép, hogy igaz legyen! A kiegyensúlyozott étrendedbe igyekezz minél többet beiktatni belőlük, hiszen rengetegféleképpen elkészíthetők.

5 zérókalóriás zöldség, amiből lelkiismeret furdalás nélkül ehetsz

1. Uborka

Az uborka magas víztartalmának köszönhetően jól eltelít, miközben alig van benne kalória: egy csészényi friss uborkában mindössze 16 kcal található!

2. Spárga

A spárga tényleg szinte szó szerint nullkalóriás: egy szál nyers spárga egyetlen kalóriát tartalmaz. A tavasszal hamarosan a spárgaszezon is beköszönt, ezért érdemes betárazni belőle.

3. Gomba

A gomba sem állt sorba, mikor a kalóriákat osztották: egy szelet nyers gombában ugyancsak 1 kcal van. A sokoldalú zöldséget érdemes szeretni, hiszen tápanyagban gazdag, és abszolút fogyókúrabarát.

4. Cékla

A gyönyörű színű cékla sem fogja taccsra vágni a diétád, sőt! Egy kisebb céklában összesen 37 kcal található, ugyanakkor vitaminokban, például vasban kifejezetten gazdag ez a zöldség.

 

5. Paradicsom

A paradicsomért valószínűleg minden fogyókúrázó hálás. Hihetetlen, hogy egy ilyen szuper, sokoldalú finomság ilyen kevés kalóriát tartalmazzon, pedig egy szem koktélparadicsomban csak 3 kcal van. Amellett, hogy fogyókúrabarát, a paradicsom rengeteg módon szolgálja az egészségedet is.

Forrás: Skinny Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top