Életmód

Étterembe vitték a csótányokat

Rovarok ezrei lepték el London két elit hamburgerezőjét. Az ízeltlábúakkal aktivisták büntették a céget, amiért az múlt héten átverte saját dolgozóit.

Tizennégyezer rovart engedtek szabadon aktivisták London előkelőnek tartott hamburgerezőjében, a Byronban. A céget azért büntették így, mert múlt héten tőrbe csalta a saját embereit.

Étterembe vitték a csótányokat

Az ingen drága (~10 font) hamburgert áruló, puccos Byron-lánc azzal került a múlt héten a címlapokra, hogy dolgozóit egy hivatalos céges rendezvényre hívta. Viszont csapatépítés helyett az idegenrendészet várt az albán, brazil, egyiptomi és nepáli alkalmazottakra, letartóztatták, és kitoloncolták őket. 

A civil szervezetek és a közvélemény felháborodva bojkottot hirdettek a Byron ellen, a kiszolgáltatott munkavállalók kihasználásával vádolva a céget. Az akcióval nyomatékosították mondanivalójukat: nyolcezer sáskát, kétezer tücsköt és négyezer csótány eresztettek szabadon, az éttermek pedig kénytelenek voltak bezárni. 

Közben mindkét étterem előtt a London Black Revs és a Malcolm X Movement emberei tüntettek, és további bojkottra szólítottak fel a Byron ellen. 

A kérdés azóta is nyitott: honnan szereztek ennyi rovart? És vajon az állatvédők az ízeltlábúak kihasználása ellen is tiltakoznak majd? 

huckmagazine.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top