Életmód

Nőként pasit vagy Férfit keresel?

Az interneten kóborolva sokszor bukkanok olyan cikkekre, kommentekre, amelyekben nőtársaim osztják meg a gondolataikat a férfiakról. A pasik így, a pasik úgy, és közben nem értik, hogy miért nincs egyetlen "normális pasi" sem az életükben. Én csak nagyon halkan azt kérdezném, gondolkoztál-e már azon, hogy nőként hogyan tekintesz magadra, és hogyan tekintesz a másik nem képviselőire?

És akinek természetesen nem inge, az ne vegye magára, csak szeretnék egy olyan kérdésre rávilágítani, amire eddig talán sok hölgy nem gondolt. Hogy a “normális pasit” férfinak hívják. Minimum. De lehet, hogy akit valójában keresel, Férfinak. Nagybetűvel az elején. És ez nem feltétlenül kukacoskodás, csak tisztelet. Nemcsak a férfiak tisztelete, de saját magunk tisztelete is.

Nőként pasit vagy Férfit keresel?

Tartjuk-e magunkat annyira, hogy úgy lássuk a kérdést, hogy megérdemlünk egy “valódi Férfit”? És nem elvárjuk, hogy a társunk vagy a “társjelölt” Férfi legyen, ne “kihisztizzük” magunknak, hanem rendben vagyunk-e annyira magunkkal, érezzük-e magunkat annyira Nőnek, hogy ezt a magabiztosságot, önbizalmat sugározzuk ki magunkból?

Az a nő, aki “pasizik”, a pasik szemében lehet, hogy csak egy “csaj”, egy egyéjszakás kaland, egy eldobható, lecserélhető játékszer. De ha mi nőként felhagyunk a “pasizással”, hogy saját magunk és a másik fél értékeit elismerve, önmagunkat és a másikat megtisztelve minimum nőnek, de inkább Nőnek érezzük magunkat, a másik nem képviselőjét pedig férfinak, de inkább Férfinak lássuk, az igen nagy ugrást tud hozni a jelenlegi vagy jövőbeli párkapcsolatunkban.

Ahhoz pedig, hogy a női és férfi minőségek a maguk tiszta minőségében tudjanak ragyogni, arra van szükség, hogy észrevegyük, nincs már szükség arra, hogy nőként átvegyük a férfiak feladatait és szerepeit. Nem kell mindent nekünk irányítani, megoldani, kitalálni. Az elmúlt évtizedekben a női mozgalmak kivívták az egyenjogúságot, de ez túl is lett tolva azon a ponton, ami egyensúlyban tartaná a nemeket. Átvettünk rengeteg férfiszerepet, így nekünk, nőknek bizony elég nagy szerepünk volt abban, hogy “kiheréltük” a férfiakat.

Ha tehát azt érzed, nem találsz egy “normális” Férfit, nézz magadba, te mennyire éled meg a Nőt magadban? Mennyire engeded meg magadnak, hogy a tiszta a női minőségek kibontakozzanak benned? És persze tudom, vannak feladatok, helyzetek, amelyeket meg kell oldani, de milyen energiával működsz? Észreveszed-e, amikor inkább a férfienergiák dominálnak benned? És ez nem baj, mert lehetnek élethelyzetek, amikor erre van szükség. Csak ha ez hosszú távon és szélsőséges mértékben állandósul, az akadálya lehet annak, ha közben jól működő párkapcsolatra vágysz.

Tiszteld, szeresd, ismerd el és éld meg magadban a Nőt, és tiszteld, szeresd és ismerd el a férfiakban a Férfit. Az, hogy hogy tekintesz magadra és másokra, nagyban meghatározza, hogy kit vonzol be az életedbe. A kérdés már csak az, hogy te pasira vagy Férfira vágysz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top