Életmód

7 étel, ami enyhíti a szorongást

Ne egyből a nyugtatóért nyúlj, ha szorongás tör rád! Bizonyos ételekkel természetesen is csökkentheted a stresszt.

Gyakran tör rád a szorongás? Akkor biztos van már a tarsolyodban egy-két stresszűző tipp. De vajon azt is tudtad, hogy bizonyos ételek is enyhíthetnek ezen a lélekgyötrő állapoton? Most eláruljuk, melyik az a hét étel, ami segít megállítani a szorongást.

7 étel, ami enyhíti a szorongást

1. Narancs

A narancs nem csak C-vitaminban gazdag. Segít lejjebb vinni a stresszhormon, a kortizol szintjét és csökkenti a vérnyomást is.

2. Avokádó

Az avokádó magas B-vitamin-tartalma miatt rendelkezik stresszűző hatással.

3. Tej

Nem csoda, hogy ha nem tudunk elaludni, a meleg tejhez fordulunk: B2– és B12-, valamint magas proteintartalma miatt kiváló nyugtató hatással bír.

4. Spenót

A spenótban található magnézium szintén a kortizol hormon szintjét csökkenti – ezáltal pedig a stresszt is.

5. Spárga

A spárga folsavtartalmának köszönhetően került fel a szorongást enyhítő ételek listájára – ennek hála ugyanis a legnagyobb feszültségben is segítségedre siet.

6. Pulyka

A triptofán vegyület, ami a pulykában található, elősegíti, hogy az agy szerotonint szabadítson fel – ettől pedig hamar megnyugszunk.

7. Zab

 A zab szintén a szerotonin felszabadításában játszik szerepet, és mivel sok időbe telik megemészteni, nyugtató hatása is tovább tart.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top