Életmód

Kitiltották a pokémonokat Hirosimából

A második világháborúban atombomba-támadást elszenvedő japán város vezetése azt kérte a világszerte rendkívül népszerű játék fejlesztőitől, hogy tartsák távol a virtuális szörnyeket az atomtámadás áldozatainak emlékművétől.

A BBC értesülései szerint a hirosimai vezetők augusztus 6-át szabták meg határidőként, ekkor tartják ugyanis a megemlékezést, amelyen az 1945-ös atomtámadás áldozatai előtt tisztelegnek.

A Pokémon Gót fejlesztő Niantic Labs nevű céghez már több hasonló kérelem is befutott, legutóbb a 2011-es földrengésben megsérült fukusimai atomerőmű üzemeltetői kérték, hogy a virtuális szörnyeket távolítsák el az erőmű közeléből.

Hasonló kérést fogalmazott meg az amerikai Holocaust Memorial Museum, ahogy az auschwitzi koncentrációs táborban létrehozott emlékhely üzemeltetői is. A pokémonbojkotthoz csatlakozott a II. világháború második atomtámadását elszenvedő Nagaszaki is.

A zsebszörnyeket már kitiltották a boszniai aknamezőkről, számos atomerőmű területéről, de több vasúti társaság is jelezte, hogy a sínek közeléből is el kellene tüntetni a szörnyecskéket a balesetveszély miatt. De hasonló a szándék számos autópálya, a japán legfelsőbb bíróság épülete, az indonéziai katonai létesítmények, illetve az amerikai külügyminisztérium, a State Department sajtótájékoztatóinak helyszínei esetében is.

További cikkek a Pokémon Góról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top