Életmód

A haja miatt alázták meg az ápolónőt, nem hagyta magát

Miközben vásárolt, a pénztáros beszólt neki a szivárványszínűre festett haja miatt. Maryt sem kellett félteni, még aznap visszavágott.

A Nyugat-Virginiában élő és dolgozó ápolónő, Mary Walls Penney a napokban épp a legszükségesebb dolgokat vásárolta meg a vacsorájához munka után, mikor felháborító dolog történt vele. A pénztáros, miután kiszúrta Mary ruháján a névtáblát, megkérdezte, hogy mit dolgozik. Mary akkor még büszkén válaszolta, hogy ápoló.

A haja miatt alázták meg az ápolónőt, nem hagyta magát

“A pénztáros ezután alaposan végigmért, majd lesajnáló ábrázattal közölte velem, csodálja, hogy ilyen külsővel betegek közé engednek. És, mintha ez még nem lett volna elég rossz, megkérdezte a sorban mögöttem állótól, hogy neki mi a véleménye a külsőmről.” Mary azt mondja, leforrázva ment aznap haza, ezért döntött úgy, hogy a Facebookon válaszol kritikusainak.

 

Nyílt levelében leírta, a tetovált karjai még sosem akadályozták meg abban, hogy fogja azoknak az Alzheimer-betegeknek a kezét, akik az állapotuknál fogva már semmire sem emlékeznek. A fülpiercingjei sem hátráltatták soha abban, hogy meghallja a betegei számára kedves történteket, és a nyelvpiercingjei sem nehezítették meg, hogy megnyugtassa a friss pácienseket és hozzátartozóikat.

“Ezek után mondja el nekem valaki, hogyan befolyásolhatná a külsőm bármiben is azt, ahogy a betegeimmel bánok?” – tette fel a költői kérdést. Mióta csak közzétette, Mary posztját folyamatosan lájkolják és osztják az emberek: eddig a pillanatig több mint 220 ezren látták, a szám pedig folyamatosan nő. Szerinted, igaza volt?  

Olvass még többet az ápolókról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top