Életmód

Megerőszakolták, hogy “kigyógyítsák” a leszbikusságából

"Ha jó keresztény lány lettél volna, ez nem történik meg veled" – mondta neki az eset után egy rendőrnő.

A világ sok pontján szó szerint életveszélyes dolog, ha az ember a saját neméhez vonzódik. Ilyen hely Jamaica is, ahol a most 26 éves Angeline Jackson született, és ahol ma is él. Az országban elfogadott “gyógymódnak” számít egy leszbikus megerőszakolása, de akár meg is ölik őket. Angeline ezért tinédzseréveit rejtőzködve töltötte, nehogy kiderüljön a nemi identitása. Még fiúkkal is randevúzott, hogy elaltassa a környezete gyanakvását, de a szülei számára egy idő után nem volt titok a nők iránt érzett vonzalma, és minden erővel igyekeztek őt a “helyes útra” terelni.

19 éves korában azonban Angeline az interneten megismerkedett egy nővel, egy leszbikus számára létrehozott chatszobában. Hónapokon keresztül csak beszélgettek, végül a nő találkozóra hívta őt. Angeline nem egyedül ment el, hanem egy aktivista barátnőjével.  

Angeline fiatal lányként
Angeline fiatal lányként

A megbeszélt helyen azonban nem a nő, hanem egy férfi várta őket. Azt állította, hogy ő a nő testvére, és elkíséri őket a házukhoz. Amikor azonban egy parkon vágtak át, hirtelen mellettük termett egy másik férfi, akinél fegyver is volt. Egy félreeső helyre terelték a lányokat, és mindkettejüket orális szexre kényszerítették, majd mindkét férfi megerőszakolta a barátnőt Angeline szeme láttára.

Angeline-nek minden bátorságára szüksége volt, hogy el merje mondani a szüleinek a nemi erőszakot, akik úgy vélték, ez a bűntett mindenképpen büntetést érdemel, függetlenül a lányuk szexuális irányultságától. A rendőrség azonban nem segített nekik. Egy női rendőr még ki is oktatta Angeline-t, hogy ha jó keresztény lenne, nem történt volna vele ilyesmi.

Angeline azóta maga is aktivistaként dolgozik, jogi felvilágosítást és bibliaórákat tart leszbikus nőknek és lányoknak. Már nem rejtőzködik, a fenyegetések dacára felvállalja magát, és minden erejével azon dolgozik, hogy Jamaicán se kelljen többé félelemben élniük a saját nemükhöz vonzódóknak.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top