Életmód

Orvosi hanyagság miatt levághatják a lábát

Az orvosok hanyagsága miatt le kell vágni egy 53 éves érdi férfi lábát. A sarokcsontja eltörött egy balesetben, a sérülést pedig nem kezelték megfelelően az egyik budapesti kórházban.

Már csak bottal tud járni az 53 éves érdi férfi. Márciusban egy balesetben tört el a sarokcsontja, begipszelték a lábát az egyik budapesti kórházban, de nem műtötték meg. Tüdőbeteg és korábban szívinfarktuson esett át, emiatt találták kockázatosnak az operációt az orvosok.

A férfi több héten át várt a műtétre, de semmi nem történt. Legalább 8-10 orvos megvizsgálta, és adott véleményt a lehetséges operációval kapcsolatosan, de mindvégig csupán ambulánsan kezelték a sérülést.

Mire a férfi egy másik kórházat talált, a sérült rész elhalt, befeketedett, és már egyáltalán nem lehetett megműteni. Speciális tapasszal kezelték a sérülést, amelytől valamelyest javult az állapota, időközben azonban izomsorvadást, majd azt követően csontvelő-gyulladást kapott. A legutóbbi orvosi vélemény szerint csak az segítene rajta, ha levágnák a lábát. Ebbe a férfi nem nyugszik bele.

Szerinte azért vált ilyen súlyossá az állapota, mert az első kórházban nem kezelték őt megfelelően. Dolgozni sem tud, a kórház ellen pert indít.

A TV2 Tények című műsora a kórházat is megkérdezte, tájékoztatást az ügyben később adnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top