Életmód

Újabb durva szúnyoginvázió fenyeget

Az elmúlt napok csapadékos időjárása igencsak kedvezett a szúnyogoknak. Újabb durva invázió várható, annak ellenére, hogy a vérszívókat folyamatosan irtják az országban.

A szúnyogok irtása programszerűen történik, jelenleg a hatodik hétben tart. A Balatonnál és a Dráva mentén, Komárom, Mohács és Szekszárd térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Budapesten, Baján, Debrecenben, Kaposváron és Sárváron irtják nagy erőkkel a kellemetlen vérszívókat.

Ugyanakkor a szúnyogirtást igencsak megnehezítette az elmúlt napok csapadékos, szeles időjárása. A kémiai anyagok kiszórását egyrészt átmenetileg felfüggesztették, másrészt éppen ez az esős idő kedvezett a leginkább a vérszívók szaporodásának.

A lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt sok helyütt lárvatenyészhelyek alakultak ki, amelyek populációi várhatóan július végén, augusztus elején jelennek meg, durva szúnyoginváziót okozva az ország jelentős részén.

(Szabolcsi hír)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top