Életmód

Bezáratták Vizsoly egyetlen patikáját

A bibliájáról híres Vizsoly most már arról is ismertté válik, hogy bezáratták egyetlen patikáját. A helyiek a híradóból értesültek az esetről.

Bezáratták Vizsoly egyetlen patikáját – és ahogyan az a részletekből kiderül, nem ok nélkül. A helyiek persze nagyon szeretnék visszakapni kedvelt gyógyszertárukat, de úgy tűnik, arra egyelőre semmi esély.

A patikát az OGYÉI szakemberei azt követően záratták be, hogy 2015. január 1. és 2016. február 26. között a dolgozók több mint 23 ezer doboz vényköteles gyógyszert adtak ki vény nélkül. A 28-féle készítményből huszonegyet pszichés problémák esetén írnak fel az orvosok. Az ellenőrzést követően a patika vezetője nem tudta bemutatni a vényköteles gyógyszerek vény nélküli kiadását rögzítő nyilvántartását, így azok átvevőinek listájával sem rendelkezett. A patika vezetője úgy nyilatkozott, “név szerint nem ismertem őket, csak látásból”.

Ugyanakkor a településen senki sem tudja, vajon kinek és mire kellett a több mint 23 ezer doboz vényköteles orvosság. Sőt a patika bezáratásáról is csak a híradóból értesültek. A patikusról meg nem is sejtették, hogy szabálytalanul árulja a gyógyszereket.

Állítólag a vizsolyi patikus csupán jó szándékból adott ki vény nélkül vényköteles gyógyszereket. 5 millió forintra büntette emiatt a gyógyszerhatóság.

A vizsolyiak értetlenül állnak a kialakult és nagyon kellemetlen helyzet előtt. Úgy érzik, jól kitoltak velük. Sokan rendszeresen felírt gyógyszereket váltottak ki a patikában, emiatt mostantól a környékbeli városokba kell eljárniuk, ami természetesen pluszidő és -pénz. Idősek és kismamák számára nagy nehézség a 30 kilométerre lévő Encsre utazni.

(Boon)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top