Életmód

4 fájdalom, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert halált is okozhat

Testünk jelzéseire mindig érdemes odafigyelni, hiszen így súlyos problémákat előzhetünk meg. Most felhívjuk a figyelmet néhány intő fájdalomra, amiket semmiképpen se vegyünk félvállról, ugyanis annak igen rossz vége lehet.

1. Fájdalom a lábban, vádliban

Ha fájdalmat érzünk a lábszár, vádli területén, az utalhat akár mélyvénás trombózisra is. Ez a betegség rengeteg embert érinthet, ezért  mindenképpen figyeljünk rá: ha a lábban olyan fájdalmat érzünk, ami nem hasonlít görcsre, vizsgáltassuk meg magunkat, hogy időben felfedezhessék az esetleges vérrögöt.

2. Sajgó felső háti szakasz

Ez lehet aortadisszekció, azaz az aortafal belső rétegének megrepedése, ami akár végzetes is lehet. Ha valaki eleve magas vérnyomástól szenved, ennek nagyobb esélye lehet, ők fokozottan figyeljenek erre a felső háti szakaszban fellépő “repesztő” fájdalomra.

4 fájdalom, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert halált is okozhat

3. Kínzó hasi fájdalom

Akár méhen kívüli terhességet is jelezhet a kínzó hasi fájdalom. Mivel semmilyen fogamzásgátló módszer nem 100%-ig megbízható, ez szinte mindenkinél előfordulhat, ráadásul gyakran még a menstruáció elmaradása sem figyelmeztet. Veszélyes, ugyanis akár halálos kimenetelű belső vérzéshez is vezethet.

4. Gyilkos fejfájás

A fejfájás olyan gyakori, hogy talán már rá sem hederítünk, pedig komoly betegségek jelzője lehet Például figyelmeztethet vérzéses stroke-ra is. Ez a típusú fejfájás hirtelen érkezik és gyorsan elviselhetetlenné válik – figyeljünk oda rá.

Forrás: Today

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top