Életmód

A magyar jószívűségről vettek példát az egyiptomi nők

Egyiptomban a nők osztanak biciklivel ételt rászoruló családoknak, és az ötletet egy magyar csapattól vették.

 A Budapest Bike Maffiát az NLCafén is bemutattuk korábban, óriási kezdeményezésnek tartom, ezért is örült  a kis szívem, amikor megláttam ezt a posztot és ezt a videót. A kerékpáros civil szervezetet fiatal bringások hívtak életre 2011-ben. Rászorulók részére visznek ételt, önkénteskednek gyerekkórházban, akár egy kutyamenhelyen, egy csomó jó dolgot csinálnak még.

“Na ez a nem pite 🙂 Egyiptomban a Ramadán idején nők osztanak kerékpárral (!) ételt rászoruló családoknak. Aki ismeri Egyiptomot, most felvonhatja igencsak a szemöldökét, de tovább megyünk: Tunéziában volt egy videoblog-szeminárium, ahol Damu Richárdék és a Debrecen Bike Maffia – DBM mutatták be a Bike Maffia tevékenységét, és ott találkoztak Nourannal, aki pedig… Aki pedig az ötlettől felvillanyozva Kairóig vitte a módszert. Tényleg megállíthatatlanul terjed a jó” – írták a videó melletti posztjukban a maffiások.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top