Életmód

10 dolog, amit változtass meg, és boldog párkapcsolatod lesz

Ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élhess,elengedhetetlen, hogy először magadban tégy helyre pár dolgot.

Akármilyen nehéz is belátni, a rossz párkapcsolat gyökere néha saját magunkban keresendő. Sőt, még azért sem csak a sorsot okolhatjuk, ha épp egyedül vagyunk, hanem rossz beidegződéseinket és szokásainkat. “Ahogy felhagysz a rossz dolgokkal, teret adsz a jóknak, hogy felbukkanjanak” – közhelynek hangzik, de igaz! Lássuk, melyik az a 10 rossz szokás, amit ha abbahagysz, beáramlik majd a boldogság az életedbe.

10 dolog, amit változtass meg, és boldog párkapcsolatod lesz

1. Ne pazarolj több időt nem megfelelő emberekre

Néha azért is hajlamosak vagyunk beleragadni egy kapcsolatba – legyen az szerelmi vagy baráti –, mert úgy gondoljuk, “ha nincs ló, jó a szamár is”. De ez nem így van: inkább légy egyedül, mint mérgező, romboló emberek társaságában.

2. Ne fuss el a problémák elől

Akár a kapcsolatodban, akár a saját életedben merülnek fel gondok, ne menekülj többé. Nézz szembe a problémákkal, mert csak így tanulhatsz belőlük és indulhatsz mindig tiszta lappal.

3. Sose hazudj magadnak

Az egész világot becsaphatod – problémát az jelent, ha magadat próbálod átverni. Mindig tudd, és ismerd be magadnak, mit miért csinálsz valójában. 

4. Ne próbálj meg más lenni, mint amilyen vagy

Amíg nem fogadod el magad olyannak, amilyen vagy, kár elvárnod, hogy más megtegye.

5. Ne félj, hogy hibázni fogsz

Minden siker mögött hibák sora áll, ezért a bukás lehetősége ne tartson vissza attól, hogy megpróbáld!

6. Ne gondold, hogy nem állsz készen

Mikor egy lehetőség érkezik – párkapcsolat, munka, gyerek –, senki nem érzi magát 100%-osan felkészültnek! Ezért légy mindig nyitott!

7. Ne utasíts el új kapcsolatot azért, mert  a régi nem működött

Mindenki, akivel összesodor az élet, okkal került az utadba. Ezért engedd be őket, adj nekik esélyt – akkor is, ha a múltban rossz tapasztalataid voltak.

8. Ne gondolj arra, amiről nem akarod, hogy megtörténjen

Ne hagyd, hogy a szörnyűségek beárnyékolják a boldogságodat! Ne azon gondolkozz, mikor ér véget a kapcsolatot, hanem élvezd, hogy tart!

9. Ne hajszold a tökéletességet

Fogadd el, hogy nincs sem tökéletes partner, sem tökéletes kapcsolat. Ez nem jelenti azt, hogy  teljes boldogság se lenne.

10. Ne légy hálátlan

Akármilyen rosszul is érzed magad éppen, mindig légy hálás, minden napért! Minden tapasztalatért, amit átéltél, és minden lehetőségért, ami előtted áll.

Forrás: The Mind’s Journal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top