Életmód

Rövidnadrágja miatt szóltak be a plus size nőnek – nem hagyta szó nélkül

Miközben a csomagjára várt, szóba elegyedett a mögötte állóval. Álmában se gondolta volna, hogy a nő a kedvességet gorombasággal viszonozza majd.

Miután átvette a csomagját, a texasi Friscóban élő Brynne Huffman beült a kocsijába és zokogni kezdett. Akkor is sírt még, mikor hazaért, és a gépe elé ülve úgy döntött, Facebook-posztot ír a vele történtekről. Azt mondja, nem számított sok reakcióra, épp ezért nagyon meglepődött, mikor a posztja néhány nap alatt kilencezernél is több lájkot és legalább ugyanennyi megosztást kapott. 

“Annyi volt a bűnöm, hogy felvettem egy rövidnadrágot. Semmi más” – kezdi Brynne, majd hozzáteszi, véleménye szerint senkinek nem kellene kritikát, vagy épp gonoszkodó megjegyzéseket hallgatnia csak csupán az alakja miatt. Az anyuka hozzátette, örül, hogy a bejegyzése végül vírusszerűen terjedni kezdett, mert így olyan emberekhez is eljuthatnak a szavai, akik érdemben tehetnek azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló megaláztatásokból egyre kevesebb legyen.

Rövidnadrágja miatt szóltak be a plus-size nőnek – nem hagyta szó nélkül

“A minap két nő mögött álltam a sorban a postán. Az előttem levő nő hatvanas lehetett, mikor beálltam mögé, rám mosolygott, majd váratlanul megdicsérte a frizurámat és a bőröm színét. Egy kicsit még beszélgettünk az időjárásról és a gyerekekről, aztán rá került a sor és távozott.”

Brynne ezután úgy döntött, viszonozza az idősebb nő kedvességét, ezért odafordult a mögötte álló nőhöz. “30-35 körüli lehetett és nagyon csinos. Miután megszólítottam, rám nézett, elmosolyodott, majd ő is dicsérni kezdte a frizurámat, majd a végén hozzátette, a rövidnadrágot átgondolná a helyemben.”

Az anyuka azt mondja, szégyenében a füléig vörösödött, a keze pedig ökölbe szorult. “Szerettem volna frappánsan visszavágni, de végül csak annyit mondtam neki, hogy én a helyében a pólóját gondolnám át. Féltem, hogy ha tovább folytatódik a vita, elsírom magam, azt pedig nem szerettem volna.”

A posztban Brynne kitért rá, azért ragadott billentyűzetet, mert szeretné egyértelművé tenni, hogy az, hogy valaki plus size, még nem jelenti azt, hogy egészségtelen is. “Nem jelenti azt se, hogy az illető lusta, se azt, hogy kevésbé kívánatos, vagy épp tehetséges. NEM VAGY KEVÉSBÉ EMBER csak azért, mert van rajtad felesleg” – írta. 

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top