Életmód

Budapest Pride: 20 ezernél többen is lehetnek

A menet 15 órakor indul, itt élőben nézheted a közvetítést a Budapest Pride felvonulásról, amely idén is a Hősök teréről a Kossuth térre vonul.

A tavalyi, rekordot jelentő 20 ezernél is több résztvevőre számítanak a szervezők a mai Budapest Pride-on. Annak ellenére, hogy a tavalyi Pride volt az eddigi legbékésebb, elővigyázatosságból idén is kordonok közt vonul a menet – írja az Origo.

A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség tagjainak elfogadásáért, jogaiért rendezett menet szombat délután indul a Hősök teréről, majd rendőrségi kordonnal biztosított útvonalon, az Andrássy úton vonul végig és a Kossuth térre érkezik. Itt a Pride szervezői, magyar és külföldi aktivisták beszélnek, majd koncertekkel zárják az estét.

  • A Budapest Pride miatt útlezárásokról és BKK-változásokról itt olvashatsz.

Az élő közvetítés 15.30 órakor indul itt:

Idén minden eddiginél több ismert márka céges csapata vonul fel a Pride-on. A felvonuláson képviselteti magát dolgozóival például a BP, a Citi, a GE, a Gemius, az IBM, a Microsoft, a Morgan Stanley, az RTL Magyarország és a Vodafone Magyarország, valamint a VSSB (Vodafone Shared Services Budapest). Jelen lesz az Indulhatunk.hu, a BOLD, a Loffice, a Neticle, valamint az Anker’t és a Tütü szórakozóhelyek, valamint a “Nyitottak vagyunk” kezdeményezés alapítói: a Prezi, az espell és a Google is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top