Életmód

10 árulkodó jel, amikből lebuktathatod a hazug embereket

Nincs szükséged hazugságvizsgáló-berendezésre, hogy megállapítsd, igazat mondanak-e neked. Most eláruljuk, hogyan leplezheted le a hazug embereket!

 Ha sokszor megégetted már magad hazug emberekkel, nem csoda, hogy szeretnéd felvértezni magad ellenük! Most segítünk, hogyan ismerd fel, ha valaki nem mond igazat.

10 árulkodó jel, amikből lebuktathatod a hazug embereket

1. Árulkodó testbeszéd

Ha arra gyanakszol, hogy a beszélgetőpartnered nem az igazat mondja, figyelj jobban a testbeszédre! Ha összefonja vagy zsebre teszi a kezeit, nem ül, vagy áll egyenesen, vagy megnyalja a száját, mielőtt válaszolna, az mind arra utal, hogy lódít!

2. Nehéz légzés

Aki hazudik, az általában ideges is – ez pedig olyan testi reakciókkal jár, mint a nehéz légzés és a kiszáradt száj.

3. Merevség

A hazug emberek gyakran feszültek, ez pedig meglátszik a testükön is. A felhúzott vállak, a keresztbe tett karok vagy lábak utalhatnak arra, hogy a személy kényelmetlenül érzi magát és esetleg hazudik.

4. Fokozott izzadás

A hazudozás stresszes tevékenység, a stresszre adott természetes reakció pedig az izzadás. Azért ne ítélj el valakit teljesen azért, mert leizzadt (főleg a kánikulában) – de nem árt az óvatosság!

5. A szemkontaktus kerülése

Az egyik legegyértelműbb jel, hogy valaki hazudik, ha nem néz a szemedbe. A gyakorlottabb hazudozók tudják is ezt, de a kezdőket még könnyen lebuktathatod, ha sokat kerülik a szemkontaktust.

6. Ugrándozás a témák között

Minél előbb túl akarnak esni a hazugságon, ezért hirtelen és gyökeresen váltanak témát.

7. Izgágaság

Többször nyúlnak a hajukhoz, az arcukhoz vagy a nyakukhoz beszélgetés közben, mint ami természetes volna – ezzel is a zavartságukat tükrözik.

8. Túlzott védekezés

Sok megjegyzést támadásnak vesznek, vagy úgy reagálnak, mintha be akarnál hatolni a magánügyeikbe. 

9.  Furcsa hanghordozás

Aki hazudik, általában a normálisnál magasabb hangon beszél. Az is gyakori, hogy hazugság közben az illető hadar, vagy épp a szokásosnál lassabban, tagoltabban adja elő a mondandóját.

10. A személyes találkozás kerülése

Hiszen chaten vagy telefonon a legtöbb ilyen árulkodó jeltől megszabadulhat!

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top