Életmód

Hirtelen megnövekedett a nemi betegek száma Magyarországon

A szifilisztől vagy a gonorrhoeától ma már nem félnek igazán az emberek, éppen ezért kapják el mégis ezeket a nemi betegségeket.

Egy hónap alatt másfélszeresére nőtt a diagnosztizált nemi betegek száma, így idén áprilisig már 396 gonorrhoeás és 182 szifiliszes beteget jelentettek az országban – írja a Magyar Nemzet.

Az Országos Epidemiológiai Központ jelentéséből kiderült az is, a 2015-ös év azonos időszakához képest közel 50 százalék a növekedés a szifilisznél és 35 százalék a gonorrhoeánál.

A szakértő szerint az esetek amiatt szaporodtak meg, hogy az emberek már kevésbé tartanak a nemi betegségektől, mint régebben, így nem is védekeznek ellenük megfelelően.

Európában egyébként a chlamydia a leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés. A 2014-ben a regisztrált fertőzések kétharmada a 15–24 éves fiatalokat érintette. Az epidemiológiai központ adatai szerint a chlamydiás esetek száma 2010 és 2014 között 5 százalékkal nőtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top