Életmód

Pocsékul sikerültek az idei felvételik

Mind a négy-, mind a hat-, mind pedig a nyolcosztályos középiskolákba készülők nagyon gyengén teljesítettek az idei felvételiken.
A központi felvételi vizsgákon jóval kevesebb pontszámot értek el a középiskolába készülő diákok, mint a korábbi években, különösen a nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezőknél volt drámai a zuhanás – írja a Magyar Nemzet az Oktatási Hivatal összegzésére hivatkozva.

Tavaly a maximális száz pontból átlagosan 69,6 pontot szereztek a nyolcosztályos középiskolába felvételizők, ám idén ennél több mint 12 ponttal gyengébb lett az eredmény. Tíz évre visszamenőleg nem értek el ilyen kevés pontszámot a diákok.

A négy- és hatosztályos középiskolák központi felvételije is hasonló teljesítménnyel zárult, 2007 óta idén lett a legrosszabb a megszerzett átlagpontszám. A négyosztályosba jelentkezők átlagosan 47,6 pontot szereztek a százból, a hatosztályosba készülők pedig átlag 54,1 pontot értek el.

Radó Péter oktatási szakértő úgy vélte, több magyarázata lehet a visszaesésnek: a diákok romló teljesítménye és az oktatáspolitika által szándékosan túl magasra emelt követelményszint is okozhatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top