Életmód

Az unalmas munka leépíti az agyat

De a kupleráj is káros. Szóval mindenki rakjon gyorsan rendet az asztalán, és kezdjen keresztrejtvényt fejteni, ha unatkozik a melóban.

A Floridai állami Egyetem kutatóinak új vizsgálata arra az eredményre jutott, hogy a szellemi kihívásokat nem tartogató munka és a nem megfelelő munkakörnyezet egyaránt rontja a kognitív funkciókat.

A vizsgálatba közel 5000 dolgozót vontak be, akiknél felmérték a munkakörnyezetet és az elvégzendő munkát, és az évek során több, a memóriájukra és a kognitív képességeikre vonatkozó vizsgálatokat végeztettek el velük: mennyire tudnak koncentrálni, összetett feladatokat megoldani, beosztani az idejüket.

Az unalmas munka leépíti az agyat

Azt találták, hogy az évek múlásával mindenben jobban teljesítettek azok, akik számára szellemileg kihívást jelentett a munkájuk, illetve akik rendezett körülmények között, kevesebb zajnak, kosznak, felfordulásnak kitéve dolgoztak.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top