Életmód

Ilyen, amikor józan emberek próbálják a részegvezetés-szimulátort – videó

Egy autógyártó ügyes trükkel igyekszik felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy milyen veszélyei vannak, ha valaki alkoholos befolyásoltság állapotában ül a kormány mögé. A teszt eredményei önmagukért beszélnek.

A teszthez speciális súlyokat használnak, amelyek megzavarják az egyensúly-érzékelést, emellett pedig egy különleges szemüveggel torzítják el a kísérletben résztvevők látását. Az eredmények már az amerikai rendőrök által field sobriety testnek nevezett próbán láthatók: a résztvevők nem tudnak végigmenni egy egyenes vonalon és a saját orrukat sem képesek megérinteni.

Ezután jön a vezetés része, amelyhez ugyan a súlyokat nem használják, de a szemüveg önmagában megteszi a hatását. A bevetés előtt mindenki ment egy kört egy parkolóban kitűzött szlalompályán, majd ugyanezt kellett megismételniük a szemüveget viselve.

Sokat elmond, hogy a próbakört mindenki hibátlanul teljesítette, viszont a szemüveggel ez senkinek sem sikerült. Az egyik srác, aki saját bevallása szerint sosem ivott még alkoholt, nem is érti, hogy lehet az, hogy egyáltalán bárki képes kimenni a forgalomba ilyen állapotban. Egyetértünk.

További cikkek alkoholfogyasztásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top