nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Magyar digitális mesekönyv nyerte a 150 ezer eurós fődíjat

Magyar digitális mesekönyv nyerte a 150 ezer eurós fődíjat

A hétvégén tartották a régió legnagyobb startupos versenyének a döntőjét. A fődíjat 23 ország 148 startupja közül egy hazai vállalkozás nyerte, amely digitális mesekönyveket fejleszt gyerekeknek.
Andersen Dávid
Andersen Dávid
f Ajánlom

A CEE Lift Off! nevű eseményt a Brain Bar Budapest konferencia – ahol többek között a kanadai űrhajós, Chris Hadfield is előadott – keretében rendezték, az induló cégek pedig olyan díjakért versenyeztek, mint a 150 000 eurós befektetési támogatás, egyéves jogi, ügyvédi képviselet, illetve például egy PR-ügynökség teljes körű szolgáltatása.

A befektetőkből álló zsűri végül a BookR Kids nevű alkalmazás készítőit találta a legjobbnak: a mesekönyvet, hangoskönyvet, játékokat és vidám animációkat egyetlen alkalmazásba sűrítő cég fejlesztői így a “hazai befektető szupercsapatának” is nevezett Power Angels támogatása mellett hat hónapos co-working irodahasználatot is kapott a Loffice-tól.

A BookR Kids tavaly novemberben mutatkozott be a dublini Websummiton, amelyet Európa legnagyobb technológiai piactereként ismernek, ahol szintén rendkívül pozitívan fogadták a magyar fejlesztést.

A BookR Kids mellett a csapatépítés folyamatát átalakítani szándékozó Battlejungle csapata kapta a legtöbb szavazatot. Rajtuk kívül különdíjat kapott a szívbetegségekben szenvedők segítésére vállalkozó francia MyCG nevű vállalkozás, akik egy ruhába épített szívritmusfigyelő kifejlesztésén dolgoznak. Ők egy profi PR-ügynökség segítségével gyűjthetnek adományokat az egyik közösségi gyűjtőoldalon.

További cikkek okostelefonos és tabletes alkalmazásokról az NLCafén:

Megosztás Facebookon