Életmód

Így védekezhetsz a szúnyogok ellen

A vérszívó szúnyogok sokak életét keserítik meg. Annak ellenére, hogy gyakran irtják, mégis előfordulnak, és meglehetősen zavaróak tudnak lenni. Összegyűjtöttünk a legegyszerűbb, de leghatékonyabb módszereket a szúnyogok elleni védelemre.

A szúnyogok ellen védekezhetsz szúnyoghálóval, ez természetesen az egyik leghatékonyabb és legpraktikusabb megoldás. Használhatsz füstölőt vagy szúnyogriasztószert, mindkettő hátránya, hogy egy idő után különösebben nem aggódnak tőle a vérszívók, ellenben meglehetősen kellemetlen szagot áraszt a ruhád.

Két hatékony és pillanatok alatt elkészíthető házi praktikát is mutatunk a szúnyog elleni védelemre. Próbáld ki, működnek.

Szuper szúnyogok elleni védelem a cukorcsapda

Ehhez a nagyszerű szúnyogok elleni csapdához vágj ketté egy 2 literes műanyag flakont. 3 deci vizet melegítsd addig, amíg a hozzáadott 10 deka barna cukor teljesen feloldódik benne. Hűtsd le, töltsd a flakon alsó felébe, majd a cukros vízbe morzsolj 1 gramm élesztőt. Nem kell, hogy összekeveredjen.

A kettévágott palack alsó felét töltsd meg a barna cukros, élesztős vízzel, majd az üveg felső felét a szájával lefelé helyezd rá. Helyezd a magad készítette szúnyogcsapdát asztalra, a teraszra, vagy olyan helyre, ahol sok a szúnyog. A cukros víz néhány napon belül feketére színeződik, ami normál folyamat, ahogyan az is, hogy tele lesz szúnyogokkal. A folyamatos hatás érdekében érdemes a szúnyogcsapdát kéthetente cserélgetni.

Így védekezhetsz a szúnyogok ellen

Szúnyogok ellen védekezhetsz levendulával, illóolajokkal

A szúnyogirtás igen hatékony módja a levendula. A szúnyogok ugyanis nagyon nem kedvelik a levendula illatát. Éppen ezért azokat a kerteket, ahol már messziről illatozik a természet lila csodája, jó messzire elkerülik. Néhány cserép levendula az ablakokba és a balkonra, máris sokat tettél a durva betegségeket is terjesztő szúnyoginvázió ellen. Ugyanígy a citrom-, a citronella- és a citromfű-illóolajakat sem szeretik a szúnyogok. Esti beszélgetéshez érdemes tehát illatgyertyát gyújtani, vagy aromalámpába levendula-, citrom- vagy citromfűolajakat csepegtetni. Akár mindhármat is egyszerre, és a jókedvet nem rontják el az idegesítően zümmögő és vérszívó szúnyogfélék.

További szúnyogokkal kapcsolatos írás az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top