Egészség

Győzd le gyorsan a szorongást ezzel az egyszerű légzéstrükkel!

Ha az agyadat elöntik a nyomasztó gondolatok, a válladat stressz nyomja és a szíved megállás nélkül kalapál, azonnal vesd be ezt az egyszerű légzéstrükköt!
Győzd le gyorsan a szorongást ezzel az egyszerű légzéstrükkel!

Tanulmányok bizonyítják, hogy a légzéstechnikák gyakorlása csökkenti a szorongást, a stresszt és a pánikrohamok előfordulását, sőt még a vérnyomást is. A légzés problémafókuszú irányításával segíthető az elalvás, javítható az emésztés és elűzhető a stressz is. Lássuk, hogyan!

A videón Jane McGonigal, az Institute for the Future kutatója magyarázza el a technika lényegét és működését. A trükk nem egy puszta mély sóhaj: a fő, hogy a kilégzés kétszer olyan hosszú legyen, mint a belégzés. Tehát ha 4-ig számolsz belégzés alatt, a kilégzés tartson a 8 számolásáig! Ez elsőre nehéz lehet, ezért nyugodtan kezdd 2-re történő belégzéssel, amit egy 4-ig tartó kilégzés kövessen. Ha pedig már gyakorlottabb leszel, a belégzés akár 8-ig, a kilégzés pedig 16-ig is tarthat!

És hogy miért működőképes a módszer? McGonigal szerint becsapjuk vele az agyat, hiszen akármennyire is zaklatottak vagyunk, a légzésünket átállítjuk arra a ritmusra, ahogyan nyugodt állapotban lélegeznénk. Így arra késztetjük az idegrendszert, hogy a szimpatikus státuszról váltson paraszimpatikusra, ahogy egy pihent, kiegyensúlyozott állapot közben is tenné.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top