Életmód

900 gyermekházasságot akadályozott meg ez a nő

A gyermekházasságok 40 százalékát Indiában kötik. Egy fiatal nő annak szentelte az életét, hogy minél többet megakadályozzon.

A 29 éves Kriti Bharti az elmúlt négy évben nagyjából kilencszáz gyermekházasság megkötését akadályozta meg az indiai Rádzsasztán államban. Emellett 29 gyermekházasságot sikerült érvényteleníttetnie és mintegy 6000 gyerek és 5500 nő rehabilitációját segítette.

A fiatal nő elmondta: ha a gyermekházasságot megakadályozzák, a lánygyermeket onnantól kezdve számkivetettként kezelik, ezért fontos, hogy rehabilitálják őt és visszavezessék a társadalomba.

Kilencszáz gyermekesküvőt akadályozott meg ez a nő

Kriti a munkáját egy jótékonysági szervezeten keresztül végzi, akik iskolában és nyilvános helyeken tartanak előadásokat a gyermekházasságok rossz hatásairól, illetve egy segélyvonalat is üzemeltetnek, ahol be lehet jelenteni a gyermekházasságokat.

A legnehezebb a már megkötött gyermekházasságok érvényteleníttetése, ahhoz ugyanis mindkét gyermek szüleinek, valamint a falu véneinek engedélye is kell.

Maga is sokat szenvedett

Kriti maga is sokat szenvedett gyerekként, ugyanis az apja, egy orvos elhagyta az anyját, mikor várandós volt. Az anyának azt tanácsolták, hogy vetesse el a gyereket, ő azonban ezt nem tette meg. Kislánykorában aztán Kritit megmérgezték, és a tanulást is abba kellett hagynia. Később azonban folytathatta az iskolát, és jelenleg a PhD-jét készíti, gyermekvédelem témakörben. Munkáját már számos díjjal elismerték.

“Ameddig csak képes vagyok rá, gyerekeket fogok menteni a házasságtól. Ez egy olyan hagyomány, amit le kell állítanunk és a vidéki közösségeknek meg kell tanítanunk, hogy létezik jobb út. Kötelességünk megtenni” – fogalmazott Kriti Bharti.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top