Életmód

Az “érzelem-detektor” megmondja, valóban tetszel-e a randipartnerednek

Biztos, hogy megkönnyítené a randizást és rengeteg felesleges agyalástól kímélne meg a kütyü, ami megmutatja, mit érez a másik, de tényleg ilyen világban szeretnénk élni?
Az

Utoljára 35 évvel ezelőtt, a Szárnyas fejvadászban láttunk ilyet: a kultfilm rendőrei használtak a mostani találmányhoz hasonló érzelem-detektorokat.

A Lancaster University kutatóit is Ridley Scott klasszikusa ihlette, amikor elkezdtek dolgozni a modern érzelem-detektoros kütyün. A műszer elvileg már készen van, ugyanakkor még nem nyerte el végleges formáját, így még nem is forgalmazzák sehol. Úgy tervezik, külseje abszolút 21. századi lesz: rácsíptethetjük okostelefonunkra vagy tabletünkre is. 

Az

A szenzor azt érzékeli, hogyan változik a másik ember légzése, szívritmusa, pupillareakciói – vagyis azok a fiziológiai tényezők, amelyekből kiszűrhető, felkeltettük-e partnerünk érdeklődését. Ezért nem kizárt, hogy a jövő randijainak alapkelléke lesz az érzelem-detektorból!

De nem kell ahhoz sci-fi kütyü, hogy rájöjjünk, tetszettünk-e a randin vagy sem: például a másik pupillájának változásából például egyszerűen megmondható, mennyire érdeklődik irántunk az illető. Ha ránk figyelve kitágul a pupillája, nyert ügyünk van! És egyébként is: ha valakivel megvan az összhang, azt kütyük nélkül is egyből felismerjük!

Forrás: Science Daily

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top