Életmód

A nevetésed többet árul el rólad, mint gondolnád!

Egy új tanulmányban arra derült fény, hogy a nevetésünk másképp hangzik, ha barátok, és másképp, ha idegenek társaságában vagyunk.
A nevetésed többet árul el rólad, mint gondolnád!

 Egy friss tanulmány szerint, amelyet a Proceedings of the National Academy of Sciences közölt, hallható különbség van a barátok és az idegenek közötti nevetés hangja között. 

 Dr. Greg Bryant, Kaliforniai Egyetem kommunikációtudományi professzora szerint ha barátok között nevetünk, a nevetés gyorsabb ütemű, hangosabb, és tovább is tart, mintha idegenekkel nevetnénk össze. Ezen kívül a hangmagasságban is több fluktuációt mutat a baráti hahota.

Az eredményre egy kutatás során jutottak, amelyben önként jelentkezőknek kellett különbséget tenniük hangfelvételek között. A felvételeken párok – nők és nők, férfiak és férfiak, férfiak és nők – nevetése hallatszott, és a résztvevőknek el kellett dönteniük, hogy idegenek vagy barátok az illetők. 

 

A válaszadók 61 százalékban helyesen tippeltek. A pontosság aránya női barátok esetében elérte a 83 százalékot, míg női idegeneknél 44 százalékra esett.

A tanulmányban tanulságként arra hívják fel a figyelmet, hogy a nevetés észlelésekor több emóciót foghat fel belőlünk beszélgetőpartnerünk, mint gondolnánk.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top