Életmód

Milyen pózban alszol? Ezt árulja el rólad

Hogy milyen pozíciót veszel fel alvás közben, avagy milyen testhelyzetben alszol a legszívesebben, sokat elárul személyiségvonásaidról is. Íme, egy újabb adalék mindehhez.

Egyszerű tesztet találtunk, amely ugyanakkor rendkívül sok mindent elárulhat a személyiségedről. Válaszd ki a képen azt az alváspózt, testhelyzetet, amelyben a leginkább szeretsz aludni, majd olvasd el az ahhoz tartozó meghatározást. Megdöbbensz, mennyire találó.

1. Oldalfekvésben, bokádat egymásra helyezve alszol

Ha a bokádat egymásra fektetve, oldalra fordulva alszol a legszívesebben, akkor higgadt, nyugodt, megbízható ember benyomását kelted. Meglepő alvási szokásod alapján elmondható, hogy kevés dolog dühít fel, és a jövőd miatt sem különösebben aggódsz. Még a ködös, nyomasztó, hideg téli reggelek sem különösebben bosszantanak fel, inkább mosolyogsz az ilyesmin. Alapvetően is inkább a megoldásra fókuszálsz, mintsem a problémákra.

2. Összegömbölyödve, babapózban alszol

Ha összegömbölyödve, babapózban alszol a legszívesebben – amely az egyik leginkább stresszoldó jógapóz is –, akkor gyakran érezheted, hogy védelemre, megértésre, empátiára van szükséged. Próbálod magad elhatárolni mások és a világban uralkodó problémáktól. Tehetséget érezhetsz a festéshez, a tánchoz, de akár a blogíráshoz is.

3. Hason fekvő pózban alszol

Ha kezeidet, lábaidat szétvetve, hason fekve alszol a legszívesebben, akkor minden bizonnyal vezető típusú személyiség vagy. Jellemző rád a dinamizmus, a kezdeményezés mind a magánéletedben, mind a munkádban. Minden bizonnyal előre részletesen megtervezed az életedet, és nagyon nem kedveled a váratlan meglepetéseket. Tetteidért vállalod a felelősséget, és mindent megteszel a sikerért, céljaid megvalósításáért.

Milyen pózban alszol? Ezt árulja el rólad

4. Háton fekvő pózban alszol a legszívesebben

Ha háton alszol a legszívesebben, széttárt végtagokkal, akkor többnyire optimista beállítottságú ember vagy, aki szereti az életet, és jól érzi magát, amikor a figyelem rá irányul. Munkádat szívósan, kitartósan végzed. Annak ellenére, hogy józanul, logikusan gondolkozol, mégis nagyon fontos, hogy kimondd az igazat. Akik ebben a pihentető alvási pozícióban szeretnek a leginkább aludni, jellemzően erős, izmos testalkatú emberek.

5. Háton fekve, katonapózban alszol

Ha a hátadon fekve, de karjaidat, lábadat szorosan összehúzva, szinte olyan pózban alszol, mint egy katonatiszt, akkor nagy valószínűséggel az életedet biztos keretek között éled. Pontosan tudod, mit szeretnél elérni az életedben, és meg is teszel mindent a megvalósításért. Kínosan pontos és precíz a személyiséged, így nem áll távol tőled a maximalizmus sem.

6. Felhúzott térddel alszol a legszívesebben

Ha féloldalt fekve, felhúzott térddel alszol, akkor minitesztünk szerint okozol váratlan meglepetéseket, sőt időnként kiszámíthatatlan is lehetsz. Olyan személyiség lehetsz, akit vonzanak a kalandok, és akinek a hangulata sem mindenkor számítható ki előre. Ugyanakkor többször is előfordulhat veled, hogy nehezen döntesz. Fontos számodra a stabil munka, a béke és a nyugalom megléte.

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top