Életmód

3 ok, amiért a férfiaknak könnyebben megy a fogyás

Ha adhatunk egy tippet, ne egyszerre kezdj fogyókúrába a szerelmeddel, mert a tempót nem fogod tudni tartani vele – a pasiknak ugyanis könnyebb, ha a pluszkilók leadásáról van szó.

 Egy férfin már az is meglátszik, ha egy hétig felhagy a cukros üdítők fogyasztásával. Ha azt gondoltad, biztos csak optikai csalódás, ki kell ábrándítsunk: a férfiak egyszerűen könnyebben szabadulnak meg a súlyfeleslegtől. Viszont az okok nem a kitartásban, vagy valami csodadiétában keresendők!

3 ok, amiért a férfiaknak könnyebben megy a fogyás

1. Több zsírégető izmuk van

A férfiaknak több olyan izmuk van – főleg a felsőtestükön –, ami segít a zsír, sőt a kalóriák égetésében is. Emellett az anyagcseréjük is 5-10%-kal gyorsabb, mint a nőknek. Tudjuk, most azt gondolod, ez nem fair, de a magyarázat mindössze a magasabb tesztoszteronszintjük.

2. Az ösztrogén nem a fogyókúra barátja

Nem elég, hogy a nőknek alapból 6-11%-kal több a zsír a testükben, mint a férfiaknak, a nekünk jutott magasabb ösztrogénszint viszont sajnos korántsem bír olyan fogyás-barát tulajdonságokkal, mint a tesztoszteron. Míg az ösztrogén a gyerekszülésre felkészíti a testet, és a libidót is növeli, a New South Wales-i Egyetem kutatói bebizonyították, hogy csökkenti az evés utáni energiaégetés tempóját. 

3. Nem érdekli őket a cupcake

Az érzelmi evés a hízás egyik legfőbb okozója – és sajnos sokkal inkább érinti a nőket, mint a férfiakat. A Brookhaven National Laboratory kutatói azt vizsgálták, hogyan reagálnak a férfiak és a nők a pizza és a sütemény illatára és látványára. A férfiak nagyobb önuralomról tettek tanúbizonyságot, míg a nők nehezebben álltak ellen kedvenc ételeiknek. Kutatások igazolják azt is, hogy a nők stresszes helyzetben inkább az evésbe, a férfiak pedig inkább az alkoholba menekülnek.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top