Életmód

Így segíthetsz te is megmenteni a méheket

Régóta kongatják a vészharangot a méheket sújtó világméretű pusztulási hullám miatt.

A haszonnövényeink jelentős részét méhek porozzák be, ezért a méhek pusztulása komoly éhínséget vetíthet előre, ha nem állítjuk meg a folyamatot. 

Szerencsére mindenki hozzátehet egy keveset a méhpusztulás megállításához, sem sok pénz, sem rengeteg energia nem szükséges hozzá.

Ültess vadvirágokat! A méhek imádják a vadvirágokat, mert könnyen hozzáférhető és bőséges táplálékforrást jelentenek számukra, ami a nemesített virágokról sok esetben nem mondható el. A vadvirágos kert egyébként divatos kertészeti trend is egyben. Ha csak pár négyzetméternyi, de akár néhány nagyobb virágcserépnyi területet beszórsz ilyen virágok magjaival, már tettél valamit.

Ilyen egy igazi méhlegelő
Ilyen egy igazi méhlegelő

Támogasd a helyi növénytermesztőket és méhészeket! Ha tőlük vásárolsz, minden szempontból jót cselekszel, nem csak a méheket segíted.

Ne használj növényvédő szereket! A növényvédő szerek pusztító hatással lehetnek a méhekre, inkább biológiai módszerekkel próbáld védeni a növényeidet.

Állj le a túlzott gazolással! Nem kell ész nélkül irtani a gyomnak számító növényeket. Közülük sok, például a pitypang, remek méhlegelő, ráadásul korán nyílik, amikor még kevés a méhek számára a táplálék. Te is jól jársz, hiszen kevesebbet kell dolgozni.

Forrás: mashable.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top