Életmód

Ezt jelentheti, ha nem bírod az idegesítő hangokat

Elképzelhető, hogy bizonyos hangoktól való irtózás nem csak kényeskedő hiszti – valódi betegség is állhat mögötte.
Ezt jelentheti, ha nem bírod az idegesítő hangokat

Vannak emberek, akik egyszerűen elviselhetetlennek találják, ha valaki hangosan rág, idegesítően szuszog, vagy olyan erővel vakarja a karját, hogy szinte egy mosógép közvetlen közelében érezzük magunkat. Ilyenkor könnyű rávágni, hogy a panaszkodó illető hisztérikus hülye, pedig valódi betegség is állhat a háttérben. 

Jelesül a mizofóniáról, azaz a “hangok gyűlöletéről” van szó. A mizofóniában szenvedők hiperérzékenyek bizonyos hangokra, ezek tényleg szinte az őrületbe kergetik őket, olyannyira, hogy tehetetlen dühükben verbális vagy extrém esetekben még fizikai erőszakhoz is folyamodnak. Ez nemcsak irritáló lehet, de az élet sok területét megnehezítheti, koncentrációs zavarokat okozhat, vagy elszigeteltséghez vezethet. Egyelőre úgy tűnik, a mizofónia neurológiai betegség, ami általában pubertás alatt alakul ki, és sajnos az idő múlásával többnyire csak súlyosbodik. Gyógyítani sajnos egyelőre nem lehet, de nagyon fontos, hogy tisztában legyünk vele, és segítsünk az esetleg ettől szenvedő személyeken.  

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top