Életmód

“Ne félj megtenni egy nagy lépést” – 10 inspiráló idézet, ami segít kimászni a gödörből

A változás nem mindig könnyű, sőt nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy bitang nehéz, amikor olyan helyzettel szembesülünk, ami rákényszerít, hogy átugorjuk a saját korlátainkat. De a legrosszabb helyzet is hozhatja a legjobb fordulatokat az életünkben.

Olyan ez, mint mikor szerelembe esel, és egy sereg érzelem önt el, elképzelhetetlen magasságokba emelve és a legsötétebb mélységekbe taszítva téged. A szerelem megőrjít a legjobb és a legrosszabb értelemben. Utána pedig jön a szakítás, amitől hirtelen úgy érzed, a világnak vége van, és összetört álmokkal ülsz a sarokban.

Magadnak sem tudod megmagyarázni ilyenkor az érzéseidet, de a költők, filozófusok és írók segítenek szavakba önteni a benned kavargó érzelemfoszlányokat. Végül is ez is a munkájuk, hogy helyetted megfogalmazzák a megfogalmazhatatlant. Ezért jöhet jól egy olyan idézetgyűjtemény, ami a nehéz időkben, amikor úgy érzed, ennél mélyebb gödörben már nem ülhetsz, segít meglátni a napfényt, és megérteni, hogyan lépj tovább. Akár szerelmi csalódásról, munka elvesztéséről vagy egy barát árulásáról van szó, ez a tíz bölcsesség segít az elengedésben és a helyzet elfogadásában.

***

“A nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak tűnő életutakban is feltétlenül megtalálható valahol az összeomlás időszaka. Vagy talán úgy is mondhatjuk, hogy az őrületé.” (Haruki Murakami)

“Ne félj megtenni egy nagy lépést. Egy szakadékot sem lehet két kis ugrással átszelni.” (David Lloyd George)

***

“Olyan sokan vagyunk, akiknek együtt kell élniük azzal, amit tettünk, és amit nem tettünk meg (…). A dolgokat, amelyek nem jól sültek el, azokat a dolgokat, amelyek frankónak tűntek akkor, mert nem láthattuk előre a jövőt. Bárcsak láthattuk volna a következmények végtelen fonalát, amelyeket legkisebb cselekedeteink eredményeztek! De addig nem tudtuk meg, míg a tudás már haszontalanná nem vált.” (John Green)

“Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket.” (George Bernard Shaw)

***

“Remélem olyan életet élsz, amelyre büszke vagy. Ha mégsem, remélem, elég erős vagy ahhoz, hogy újrakezdd.” (F. Scott Fitzgerald)

“Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy.” (Thomas Alva Edison)

***

“A történelem bebizonyította, hogy a legnevezetesebb győztesek rendszerint nyomasztó nehézségekkel kerültek szembe, mielőtt teljes diadalt arattak. Győzelmük titka az, hogy sohasem szegte kedvüket a vereség.” (B. C. Forbes)

***

“A legnagyobb dicsőség nem az, hogy soha nem vallunk kudarcot, hanem hogy minden bukás után képesek vagyunk felemelkedni.” (Nelson Mandela)

“Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.” (George Eliot)

***

“Sohasem akarunk keresztülesni azon, amin keresztül kell esnünk ahhoz, hogy azzá váljunk, amivé válni szeretnénk.” (Andrew Matthews)

Olvass még több motiváló idézetet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top