Életmód

Kiderült: a kávé-szundi kombináció pörget fel a legjobban!

A tudósok egybehangzóan állítják, hogy a kávé és utána egy rövidke alvás együtt sokkal hatékonyabb energetizálók, mint a kettő külön-külön.
Kiderült: a kávé-szundi kombináció pörget fel a legjobban!

 A délutáni alvás áldásos hatásai már ismeretesek, és természetesen a kávét sem kell bemutatni senkinek. Az azonban újdonság, hogy a kettő csak együtt üt igazán!

A tudósok szerint ez a frissesség tuti receptje: mikor délutánra elálmosodsz, igyál meg egy kávét, állítsd az ébresztőd 20 percre, majd dőlj le egy kis szundira! A kávénak 20 percre van szüksége, hogy kifejtse a hatását, és ha ezt az időt alvással töltöd, megduplázod a hatást: az alvás természetes úton söpri ki az álmosságot okozó anyagokat az agyból, a koffein pedig megakadályozza, hogy ezek visszatérjenek.

A szakértők azt javasolják, a kávét eszpresszó vagy jegeskávé formájában fogyaszd, és utána tényleg pihenéssel töltsd az időt. Így 20 perc után magad is meglepődsz majd a kirobbanó formádon! 

 Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top