Életmód

Ide utazz, ha menő szelfit akarsz

Lássuk, milyen helyeken érdemes megfordulni, ahol amatőr Instagram-fotóink biztosan lelkes lájkolókra találnak.

 

Nincs is annál jobb, mint amikor az ember ki tud szakadni a monoton hétköznapi rutinból, és lehetősége nyílik kirándulni egyet egy napsütötte hétvégén. És ha már bejárjuk a legszebb és legérdekesebb tájakat és városokat, érdemes meg is örökíteni a különleges úti céljainkat, hiszen egy jól keretezett tájkép mindig óriási sikert arat a közösségi oldalakon.

A kilátás varázsa

Ha nem vagy rest kimozdulni a szabadba, és egy hétvége erejéig magad mögött hagyni a városi körforgást, hódítsd meg a sziklákat! A hegyekbe nemcsak a titokzatos útvonalak, csörgedező források és a friss fenyő illata miatt érdemes barangolni, hanem a legfájdalmasabb másnapi izomlázat is megérő kilátásért is! És ha már ekkora túrát tettünk meg a meredek sziklaszirteken, ne felejtsünk el fényképezni és megosztani!

Ide utazz, ha menő selfiet akarsz

A mélység szépsége

Természeti kincseink között vezető helyen áll a számunkra elbűvölő látványt nyújtó tengerszemeink és szakadékaink, amelyeket érdemes felfedezni! A tengerszemek és löszfalak több divatfotóst is megihlettek a természetfotósok mellett, amire nem nehéz magyarázatot találni ilyen csodálatos környezetben, a természet lágy ölén. A szakadékok felett felhúzott hidak pedig tökéletes alkalmat adnak arra, hogy olyan fotót készíts, amiből csak úgy árad az adrenalin a képernyőn keresztül is. Hát nem inspiráló?

Ide utazz, ha menő selfiet akarsz

Lakatlan sziget

Nyaraláskor, ha az ember tengerpartra megy, érdemes utánajárni, hogy akad-e a környéken egy egy elfeledett, lakatlan sziget, aminek felfedezésétől még a kizárólagos vízibiciklis megközelíthetőség se tarthat vissza. Sokszor ezek a titokzatos szigetek a legérdekesebbek, és igazi Robinson Crusoe-nak érezheti magát az ember, ahogy a kaktuszok között elé tárul a tenger horizontja. Mondanunk sem kell, hogy milyen jól néz ki egy napszemüveges, fürdőrucis fotó a pálmalevelekkel!

Ide utazz, ha menő selfiet akarsz

Kakukktojás

Ha igazán meg szeretnéd lepni az ismerőseidet, keresd meg a környék kakukktojását, és fotózz olyan épületet vagy műalkotást, ami egyáltalán nem illik a város építészetének profiljába. A legtöbb európai városban az impozáns épületek mögül sokszor előbújik egy-egy mecset vagy egy zsinagóga, aminek különleges építészete tökéletes témát adhat a képednek.

A víz ereje

Az extrémebb kalandokra vágyakozóknak figyelmébe ajánljuk a vízitúrákat és a búvárkodást, hiszen mi is lehetne annál lélegzetelállítóbb, mint egy vízesés alól, a csónakból készített fotó, vagy egy vízálló telefonnal lőtt kép a korallzátonyról és a víz alatti élővilágról. Ha valami igazán különlegeset akarsz posztolni, talán ezzel rugaszkodhatsz el leginkább a (száraz)földtől!
A legszebb emlékek az emlékezetünkben raktározódnak el, de miért ne örökítenénk meg őket az ismerőseinknek is? Inspirálódj a természetből!

Ide utazz, ha menő selfiet akarsz

 

Még több utazás és fotózás az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top