Életmód

Ez a legtutibb hajmosási módszer

Ha a balzsamot nem samponozás után, hanem még előtte használjuk, akkor állítólag fényesebb és ragyogóbb lehet a hajunk.

Hajmosás samponnal kétszer, majd balzsam, és már kész is a tiszta, fényes haj. Legalábbis ez a jól bevált recept már hosszú ideje. Egyre többen állítják viszont, hogy a procedúra fordított sorrendben még hatásosabb. Állítólag, ha először használjuk a kondicionálót, és csak ezután vesszük kezünkbe a sampont, még fényesebb és ragyogóbb eredményt tudunk elérni.

Alison Freer írónő szerint például már csak azért is szerencsés ez a fordított sorrend, mert így kevésbé nehezül el a haj, könnyebb és lazább marad a textúra. Egy texasi jelmeztervező úgy véli, ez az eljárás különösen a vékony szálú hajnak kedvez. Bloggerek közül is akad, aki erre esküszik. Egyikük véletlenül próbálta ki ezt a módszert, amikor egyszerűen összekeverte használat közben a termékeket, akkor még csak véletlenül. Az eredmény: “hónapok óta ekkor lett legszebb a hajam“. A vastag szálú vagy különösen száraz hajnak kedvezőbb az eredeti sorrend, mindenki más viszont jobban jár a sampon előtti balzsamozással, legalábbis a kísérletezők szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top