Életmód

Szinte kalóriamentes az új csodarizs

Négy órára eltelít, de nagyrészt vízből áll a most piacra dobott, rizsnek látszó fogyókúrás étel.
Ránézésre rendes rizsnek tűnik
Ránézésre rendes rizsnek tűnik

A mindössze öt kalóriát tartalmazó csodatészta után itt a szinte kalóriamentes rizs, írja a Daily Mail. Az Angliában piacra dobott fogyókúrás ételből egy százgrammos kész adag csak 7,7 kalóriát tartalmaz, miközben ugyanennyi rizsben 350 kalória van.

A csodarizs titka, hogy 97 százalékban vízből áll, és egy konjak nevű japán gyökérféléből készíti az Eat water!, magyarul Egyél vizet! nevű cég. Ez állítólag stabilizálja a vércukorszintet és négy órán át teltségérzetet ad.

Ázsiában rég ismerik

Az ördögnyelvnek is nevezett gyökérből régóta készítenek tésztákat a japánok, és az ázsiai piacokon szinte mindig kapható shirataki tészta néven, de Amerikában is egyre elterjedtebb az alacsony kalóriatartalma miatt.

Az ebből gyártott “rizs” tehát csak külalakra hasonlít a rizsre, és főzés előtt többször át kell mosni, mert erős keményítőszag árad belőle. Egy elszánt fogyókúrázót ez valószínűleg nem rettent el, nagyobb veszélyt jelent viszont az, hogy tápanyagokat nem tartalmaz, ezért oda kell figyelni, hogy mellette azt is megegye az ember, amire a szervezetének szüksége van. A gyártó egyébként cukorbetegeknek és lisztérzékenységben szenvedőknek is ajánlja a furcsa terméket, kár, hogy több mint nyolcszáz forint átszámolva egy egyszemélyes adag belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top