nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
5 sokkoló egészségügyi adat

5 sokkoló egészségügyi adat

A nagy számok mindig érdekesek, sokszor kifejezetten elgondolkodtatók.
NLCafé
f Ajánlom

10-ből 1 szülő azt hiszi, a kóla gyümölcsből készül. Az angol szülők tizede úgy gondolja, a kóla gyümölcsből készül, ezért kivált egyet a javasolt napi ötszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztásból. No comment.

6-ból 1 nő inkább lenne vak, mint kövér. Ez az eredmény tulajdonképpen nem is annyira meglepő, tekintve az összeget, amit a fogyókúraipar termel világszerte. Az USA-ban végzett felmérés kérdésére egyébként sokan a nemi betegséget vagy az alkoholizmust választották inkább, mintsem elhízzanak. A kérdés már csak az, hogy ha ilyen sokan ennyire elszántak, miért van annyi elhízott ember.

Van, aki inkább vak lenne.
Van, aki inkább vak lenne

A rákos esetek harmada megelőzhető lenne. A WHO tanulmánya szerint egészségesebb életmóddal a rákos betegek harmada elkerülhetné a sorsát. Az ide vezető okok közül a dohányzás, az elhízás, az alkohol és a légszennyezettség okolható elsősorban, bár utóbbi nehezen elkerülhető, ha valaki mondjuk egy kínai iparvidékre születik.

Az átlagos cukorfogyasztás napi 46 teáskanálnyi cukornak felel meg. Szép dolog kerülni az édességet, de a cukor többségét a készételekbe, gyorskajákba rejtve visszük be, így az emberek nagy része tulajdonképpen nem is tudja, mennyi a tényleges cukorfogyasztása.

A rendszeres dohányzásért a memóriánk harmadával fizethetünk. A dohányzás egyik kevéssé ismert következménye a memória drasztikus romlása. Jó hír viszont, hogy a dohányzás abbahagyásával a memória jelentősen javulhat.

Forrás: healthypanda.net

Megosztás Facebookon