nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
3 tipp azoknak, akik vegetáriánus életmódra váltanának

3 tipp azoknak, akik vegetáriánus életmódra váltanának

Egyik napról a másikra lemondani a húsról nem úgy megy, mint a karikacsapás – itt van néhány praktikus tanács leendő vegáknak.
NLCafé
f Ajánlom

1. Lassan, de biztosan

Vegetáriánusnak lenni nemcsak egy aktuális diétahóbort, hanem valódi életmódváltás, ha az ember komolyan gondolja. Nem is érdemes egyből fejest ugrani – először próbálkozzunk mondjuk egy húsmentes nappal egy héten, és csak fokozatosan űzzük ki a húst az étrendünkből.

3 tipp azoknak, akik vegetáriánus életmódra váltanának

2. Figyelj az adagokra!

Ha hirtelen kimarad a szaftos, laktató hús az aktuális fogásból, hajlamosabbak lehetünk a túlevésre, hiszen megpróbáljuk a többi étellel pótolni a hús hiányát. A vegetáriánus életmód egészségtudatos hozzáállást is jelent, szóval figyeljünk oda, hogy mértékkel bánjunk a húsmentes fogásokkal is.

3. Tervezz előre!

Könnyű lehet abba a hibába esni, hogy nem tervezzük meg előre a fogásokat, aztán a szupermarketben kóvályogva csak idegesek leszünk, hogy nem lehet gyorsan összehozni valami finom vega fogást. Bújjuk a vegetáriánus szakácskönyveket (van egy csomó szuperjó, például ez itt), így sosem fogyunk ki az ötletekből, és mindig változatos fogásokkal állhatunk elő.  

Forrás: LifeHack

Megosztás Facebookon