nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Kleptomániás lett a plasztikai műtétje után

Kleptomániás lett a plasztikai műtétje után

Furcsa élménnyel gazdagodott egy brazil nő a plasztikai műtétje után.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A mellnagyobbítás és hasi zsírleszívás céljából plasztikai sebészhez forduló nő szokatlan tüneteket tapasztalt magán pár nappal azt követően, hogy hazatért a műtét után. Beszámolója szerint állandóan visszatérő, ellenállhatatlan késztetés lett rajta úrrá, hogy elemeljen valamit.

Egyszer éppen egy boltban volt, ahol ajándékot akart vásárolni, amikor rátört a vágy, hogy levegyen a polcról valamit, amit egyébként bőven ki tudott volna fizetni. Végül lekapta az ominózus tárgyat, a táskájába süllyesztette, és kifelé indult a boltból. A biztonsági őr azonban feltartóztatta, és lopásért letartóztatták. Csak akkor engedték haza, amikor fény derült mentális állapotára.

A kleptomániásnak nincs szüksége az ellopott tárgyakra
A kleptomániásnak nincs szüksége az ellopott tárgyakra

Az orvosok szerint az átmeneti kleptomániát az okozhatta, hogy a műtét alatt vagy közvetlenül azt követően egy időre romlott bizonyos agyterületek vérellátása, és a következményes oxigén- és tápanyaghiány az agyi funkciók romlásához és megváltozásához vezetett. Az ébredésből felébredve a nő egyébként is különösen kábult, zavart és apatikus volt.

A kleptomániás epizódok végül csupán néhány hétig tartottak. Műtét után egyébként előfordulnak idegi vagy pszichiátriai tünetek, de a kleptománia időszakos fellépése nagyon ritka, alig pár esetről tudunk.

Forrás: livescience.com

Megosztás Facebookon