nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Komoly lelki problémák állhatnak a sok szoláriumozás hátterében

Komoly lelki problémák állhatnak a sok szoláriumozás hátterében

Érdemes odafigyelni azokra, akik túlzásba viszik a szolizást, különösen ha fiatal lányokról van szó. Akár depressziót is jelezhet a valószínűtlen barnaság.
NLCafé
f Ajánlom
Komoly lelki problémák állhatnak a sok szoláriumozás hátterében

Aki még télen is elhivatottan hajszolja a csokibarna bőrt, nem csak a testi egészségét veszélyezteti. A sok szolizás mögött komoly lelki problémák állhatnak, amiket nemhogy nem old meg a csövek alá fekvés, inkább csak tovább ront a helyzeten.

Amerikai kutatók figyelemre méltó összefüggést fedeztek fel a nők önbarnítási szokásai és lelki egyensúlyuk között. 74 olyan, 19 és 63 év közötti nőt vizsgáltak, akik a vizsgálatot megelőző 2 hónapban legalább 4 alkalommal keresték fel a szoláriumot.

Az eredmény: jelentős volt azok száma, akik szezonális depresszióval küzdenek, és folyamatos stressznek vannak kitéve.

Korábbi tanulmányok számolnak be arról, hogy a szoláriumot főleg alacsony önértékeléssel küzdők veszik igénybe: olyanok, akik nem tudják elfogadni, hogy nincs maximális kontrolljuk a kinézetük felett.

Ezért ha barátnőnk vagy rokonunk már harmadszorra megy a héten szoliba, lehet, hogy érdemes leülni vele, és megkérdezni, mi a baj. Hiszen a szolárium se lelkileg, se testileg nem jelent megoldást. Különösen fontos, hogy a tinédzser lányokra odafigyeljünk, hiszen a helyes testkép kialakítására is káros hatással lehet az állandó barnulási kényszer – ahogy a testi egészségre is.

Forrás: Mirror

Megosztás Facebookon