Életmód

Ezeket ne csináld elalvás előtt

Legalábbis akkor biztosan ne, ha szeretnél jól és valóban pihentetően aludni!

Rengeteg hiba van, amit elalvás előtt elkövethetünk, úgy, hogy még csak nem is tudunk róla. Talán csak a hánykolódással töltött órák és a másnapi karikás szemek jelzik, hogy valamit nagyon nem jól csináltunk előző éjjel.

Például kezünkbe vettük tabletünket vagy valamilyen más okoseszközünket. Erre simán hajlamosak vagyunk, gondolván, hogy az Instagram meg a Tumblr pörgetésével majd hamarabb álomba szenderülünk. Pedig az ilyen okoseszközök által kibocsátott fény gátolja az alváshoz szükséges melatonin termelődését, így pedig sokkal nehezebben tudunk majd elaludni.

Ezeket ne csináld elalvás előtt

Szintén nem jó ötlet, ha elalvás előtt még sms-ezgetünk vagy chatelünk ismerőseinkkel. Ha végre letesszük a készüléket, akkor is zavarni fognak a pittyegő/rezgő válaszok, akár álmunkban is, anélkül, hogy észrevennénk. 

Arra is érdemes odafigyelni, hogy ha teázgatnánk ágyba bújás előtt, milyen keveréket választunk. Alaposan nézzük meg, hogy nincs-e benne fekete vagy zöld tea, ezek ugyanis éberen tarthatnak minket éjszakára. Ugyanúgy rosszul járhatunk a csokival is, különösen a magas kakaótartalmú étcsokival, ugyanis ebben is található koffein.

Hasonlóképpen kerüljük a túlságosan zsíros vagy fűszeres ételeket, a puffadt, háborgó gyomor ugyanis nagyban megnehezíti az elalvást. Adjunk időt az emésztésnek, és közvetlenül elalvás előtt lehetőleg már ne együnk – inkább igyunk meg egy pohár tejet, ha muszáj.

Forrás: Health

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top