Életmód

Egy angol űrhajós iskolások segítségét kérte

Tim Peake angol űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról iskolások segítségét kérte növényekkel végzett kísérletéhez.

Az űrhajós arra kérte a gyerekeket, ültessenek olyan rukkolamagokat, melyek még jelenleg fent vannak vele az űrállomáson, és vessék össze a kikelő növénykéket olyanokkal, melyek magja sosem hagyta el a bolygót. Peake a Nemzetközi Űrállomásról üzent a gyerekeknek, innen fog hamarosan több mint egymillió rukkolamagot leküldeni a Földre a Királyi Kertészeti Társaság és az Egyesült Királyság Űrkutatási Hivatalának közös projektje részeként. A magokat 10 000 iskolás között fogják szétosztani.

A szerencsés gyerekek az űrállomásról származó magokat ültethetik el
A szerencsés gyerekek az űrállomást megjárt magokat ültethetik el

A vizsgálattal arra szeretnének választ találni, milyen hatással vannak az űrbéli körülmények, például a mikrogravitáció a magokra és a csírázási, növekedési képességre. Ezzel azt kutatják, milyen lehetőségek vannak az űrbéli növénytermesztésre, ami létfontosságú kérdés lenne, ha űrhajósok hosszabb, többéves utakra indulnának, távoli bolygók felderítése céljából. Mivel egyetlen űrhajós napi élelmiszer- és vízellátása 5 kg-ot tesz ki, a hosszú űrutazások nem lehetségesek kizárólag magukkal vitt készletekkel.

Forrás: bbc.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top