Életmód

Szexgyilkos kaják

Mindenki ismer legalább egy olyan ételt, ami állítólag szárnyakat ad a libidónak. De kevesebb szó esik azokról, melyek lelohasztják a vágyat, pedig ezekkel sem árt tisztában lenni.

Zsíros ételek

A zsírban sült ételek rengeteg káros zsírt, például transzzsírsavat tartalmaznak. Ezek zsíros plakkok formájában lerakódhatnak az erek falán, testszerte lassítva ezzel a vér áramlását – márpedig a szex elengedhetetlen feltétele a vérbőség bizonyos szerveinkben. Ezenfelül például a sült krumpli megnöveli a cukorbetegség kockázatát is, ami nőknél és férfiaknál is szexuális zavarokhoz vezethet.

Szex előtt felejtsük el a zsíros ételeket!
Szex előtt felejtsük el a zsíros ételeket!

Húsok

A húsokkal az az egyik probléma, hogy a zsírban sült ételekhez hasonlóan fokozzák a keringési zavarok és a cukorbetegség kockázatát. Van azonban más is: egy vizsgálat szerint a húsok fogyasztása következtében a testszagunk veszít a vonzásából. A vizsgálatban részt vett 17 férfi egyik fele evett húst, a másik nem, két egész hétig, majd cseréltek. A kéthetes kúrák után nőket kértek meg rá, hogy a szemüket eltakarva, csupán a szaglásukra támaszkodva ítéljenek a férfiak vonzerejéről. Az eredmény szerint a húst nem fogyasztó férfiak szaga egyértelműen több nőnek tetszett.

Alkohol

Bár nem étel, most mégis bevesszük a szexgyilkosok közé. Sokan hiszik, hogy serkenti a vágyat, pedig valójában tompítja az érzékeket, és letöri a libidót. Az alkoholos állapotban meghozott döntéseink helyességét pedig inkább ne is firtassuk…

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top