Életmód

Szépségtippek a náthaszezonra

A hideg, száraz téli időjárás, megspékelve némi jeges széllel, minden bőrtípus ellensége. Hát még ha hozzájön egy jó kis nátha! De nincs veszve minden, ilyenkor is kinézhetünk emberi módon.

A kipirosodott, száraz bőr ápolása

A bőr kipirosodását megelőzhetjük gazdagon hidratáló, érzékeny bőrre való krémekkel. Ennek ellenére sokaknál megjelennek télen a vörös, száraz foltok az arcon (ha semmilyen házi praktikára nem múlnak el, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt). Ha az orrunk szinte kisebesedett a fújástól, éjszakára kenjük be vastagon petróleumzselével, amit egyébként a kicserepesedett ajkainkra is bátran használhatunk. Lehetőleg kerüljük a nagyon forró vizes zuhanyt és fürdőt, akárcsak a sok szappanozást. Az arcunkra kíméletes lemosót használjunk, és legfeljebb langyos vizet.

Ha percenként kell orrot fújni, a legpuhább zsebkendő is durvának tűnik
Ha percenként kell orrot fújni, a legpuhább zsebkendő is durvának tűnik

Szépségtuning

Ha a bedugult orrunktól egész éjjel csak forgolódtunk, táskás szemeinknek felüdülés lesz egy kis koffeines szemkrém, ami lelohasztja a duzzanatot. Ezután a bőrünknél picit világosabb színű alapozóval fejezzük be a munkát. Ha nagyon vörös lenne az arcunk, vagy a sok orrfújástól az orrunk körül a bőr, könnyedén elrejthetjük a csúnya foltokat egy kis zöld színű korrektorral. Ha rávesszük magunkat a sminkelésre, kerüljük a vöröses árnyalatokat, mert csúnyán lelepleznek minket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top