Életmód

5 étel, amitől tutira fogyni fogsz

A fogyókúrák legnagyobb ellensége az éhség, a legnehezebb feladat pedig az, hogyan tudjuk elérni a teltségérzetet anélkül, hogy a bevitt kalóriát is jelentősen megdobnánk, mégis jussunk valami tápanyaghoz is. Az alábbi ételek ebben segítenek.

Fekete bab

Egy csésze fekete babban 15 gramm fehérje van, ugyanakkor hiányoznak belőle a más fehérjeforrásokban, például a húsokban megtalálható telített zsírok.

Zab

A zab igen gazdag rostokban, ezért hosszú időre teltségérzetet biztosít, emellett gazdag rezisztens keményítőben, ami felpörgeti az anyagcserét és a zsírégetést.

Avokádó

Bár a zsíroktól sokan tartanak, nem minden zsír az ellenségünk a fogyásban. Az avokádóban megtalálható olajsav is ilyen, hatására csillapodik az éhségérzet. Ráadásul az avokádó rostokban és fehérjében is gazdag, de nem mindegy, hogyan hámozzuk meg, mert az egészségre káros anyagokat is tartalmazhat.

Az avokádó egy diétából sem maradhat ki
Az avokádó egy diétából sem maradhat ki

Lazac

A lazac húsa egyszeresen telítetlen zsírsavakban igen gazdag, márpedig egy 2001-es vizsgálat eredményei szerint az ezekben a zsírsavakban dús diétán élők átlagosan 4,5 kilót fogytak, szemben az alacsony zsírtartalmú étrenden élő társaikkal, akiknek átlagosan csak 3 kilótól sikerült megszabadulniuk.

Brokkoli

A rákmegelőző hatásáról is ismert zöldség rostokban gazdag (persze nem szétfőzve!), cserébe viszont csupán 30 kalóriát tartalmaz egy átlagos adagja – de persze csak ha nem öntjük nyakon vastagon tejszínes mártással.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top