Életmód

Ezt teheti veled a túl sok alvás

Több mint valószínű, hogy inkább kevesebbet alszunk, mint többet, de azért nem feledkezhetünk meg arról, hogy a túl sok alvásnak is lehetnek káros élettani hatásai.

Többnyire inkább a túl kevés alvás veszélyeiről hallunk, de épp ezért itt az ideje, hogy megnézzük mi van a dolog másik végén – azaz mi történik, ha túl sokat alszunk? Most persze mindenki arra gondol, hogy “haha” meg “jó vicc” de öt álmatlanságban töltött munkanap után simán megeshet, hogy a hétvége kicsit megszalad, aztán 14 óra után úgy ébredünk, mint akit fejbe vágtak.

Tehát mennyi a túl sok? Az elegendő alvásmennyiség 7-9 óra között van, szóval ami ennél több, az túl sok. Ha rendszeresen ennél többet alszunk, nagyobb az esély szervezetünkben a depresszió kialakulására, de még az elhízásra is. 

Ezt teheti veled a túl sok alvás

Megnőhet az esély a cukorbetegségre és a stroke-ra, de ennél sokkal hétköznapibb problémák is felléphetnek, mint a kognitív képességek és a memória romlása.

Szóval mindenképpen érdemes odafigyelnünk a megfelelő alvásra, és ebbe sajnos az is beletartozik, hogy hétvégén se borítsuk fel ciklusunkat, azaz ne aludjunk jóval többet, mint amennyire szervezetünknek szüksége van.

Forrás: HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top