Életmód

Így csendesítheted le hatékonyan az elméd

Nem tudod kiverni fejedből a rossz gondolatokat vagy nem tudsz megszabadulni a sok száguldozó ötlettől. Íme a recept.

A mindennapi életben nagyon nehéz lenyugodni, és nem túlgondolni a dolgokat, vagy megszabadulni a negatív vagy egyéb gondolatoktól, ez pedig fejfájáshoz és rengeteg pszichoszomatikus tünethez vezethet.

De így könnyen lecsendesítheted az elméd, és jelen lehet az itt és mostban.

Így csendesítheted le hatékonyan az elméd

Vegyünk egy mély lélegzetet
Ha egy nagy levegőt veszel, és bent tartod, amilyen hosszan csak tudod, akkor az kicsit visszatérít a jelenbe. Ha figyelsz a légzésedre, kevesebb gondolatnak lesz helye a fejedben.

Csinálj valami mást
Ha nem tudsz megszabadulni bizonyos gondolatoktól, akkor észrevehetted már, hogy bizonyos tevékenységek közben hasonló gondolatok jönnek. Ezek helyett válassz olyan elfoglaltságot, ami nem hoz ilyen gondolatokat. Például vidd le a kutyát, főzz vagy színezz.

Beszélj egy barátoddal
Ha nem vagy elég magabiztos, beszélgess egy barátoddal, ő kívülállóként is jó tanácsot adhat, így nem kell többet a kérdésen rágódnod.

Add meg magad
Ha aggódsz valamiért, hogy rosszabb dolog történik veled, mint amiben most vagy, akkor fogadd el, ha az jön. Ha nem harcolsz ellene, vagy nem állsz ellen, könnyebben átlendülhetsz a bajon, sőt lehet, hogy be sem következik, ezért kár is aggódni miatta.

Olvass tovább meditáció témában!

Spirit Science

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top