Életmód

Többet szexelnek a fogamzásgátlót szedő nők

47 országban több mint 210 000 szexuálisan aktív nőt vizsgálva derült ki, hogy többet bújnak ágyba azok a párok, amelyeknél a nő szed fogamzásgátló tablettát.
Többet szexelnek a fogamzásgátlót szedő nők

A világméretű kutatásban több érdekességre is fény derült, ami a szexuálisan aktív nők nemi életére vonatkozik. A kérdőíveket 47 országban (ezek között egyaránt voltak fejlett és fejlődő országok is) több mint 210 000 nővel töltették ki.

Az eredmény szerint azoknak a nőknek, akik szednek fogamzásgátlót, 90 százaléka szeretkezett a kérdőívet megelőző 4 hétben, tehát esetükben aktív szexuális életre következtethetünk. Ez az arány 72 százalékra esett vissza azoknál, akik nem használnak hormonális fogamzásgátlót. A párok esetében azt találták, hogy ahol a nő szedi a tablettát, ott háromszor annyit bújnak ágyba, mint ahol nem.

Többet szexelnek a fogamzásgátlót szedő nők

További érdekesség, hogy a 20–29 év között nők számottevő többsége szexelt a kérdőívet megelőző hónapban, valamint hogy összességében a jordániai és ruandai párok szeretkeznek a leggyakrabban.

A felmérést végző szakértők elmondták, hogy az eredménnyel nem a fogamzásgátló tabletta népszerűsítése volt a cél, hiszen az arányosság nem egyenes a több szex és a tabletta között.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top